HTML

Munkát, kenyeret!

Egy munkakeresőnek sok az ideje.Kettőnek kétszer annyi.Blog a pesti munkakeresésről.

Friss topikok

  • FlexiFrontUser: Üdv Uram ! :) Mint igértem reggeltem és irok : ) még sokmindent nem sikerült elolvasni, de pótolom... (2011.01.18. 12:40) Munkahelysirató I. - Placcozó
  • zsoltix: Rózsaszín Pittbull: Magyar melós c. szám is beleférne:) (2010.11.21. 22:55) A Top 10 munkanélküli dal EVÖR
  • szs.: "Ja, hogy nem hetes a skála, hanem tízes? Akkor tíz, elnézést, az előbb rosszul értettem." :) (2010.11.11. 21:30) Hétésfél-nyolcas

Linkblog

A Top 10 munkanélküli dal EVÖR

mentu 2010.11.21. 14:55

Az ország kétharmada munkanélküli, csak van, aki még nem tud róla. Ezzel tisztában van a zeneipari lobbista lobbi is, ami éppen ezért egy egészen csodálatos szeletét hozta létre a nótafák világának: a munkanélküli, vagy éppen munkadalt. Mivel az interneten rengeteg olyan lista terjeng, ahol idegenszívű  más nyelveken adják elő a költeményeket, ezekkel most nem foglalkoznék. Íme hát inkább egy olyan magyar lista, amely hányattatott sorsú országunk dolgozni nem vágyó, tudó, hajlandó többségének kisebbségének előszeretettel hallgatott dalait öleli egy vidám kívánságkosárba dáridóba egybe. Alibi poszt következik.

1. Auróra: Munkanélküliek dala

Első a sorban a már a címében is önmagát igazoló alkotás. Főleg a pozitív gondolkodásmód haladó eszmei értékeit emeli ki. Kihangsúlyozza, hogy a munka egy olyan entitás, amely bűzzel és fáradtsággal jár, márpedig senki nem szereti a bűzt, főleg ha az egy idő után bele is ivódik az ember bőrébe. Fuj.

2. Junkies: Ennyi kell

Bizonyám, Szekeres András nem lesz menedzser, nem áll neki jól az öltöny. A magyar punk rock megosztó zenekara stílusukból következőleg is sokat foglalkozik a kérdéskörrel, bár, amint az itt is hallható, nem éppen felsővezetői pozíciókról álmodoznak nyálcsorgatva.

3. Akela: Ki ad nekem pénzt?

A farkasok örök klasszikusa, a videóban megtévesztő módon nagyfröccsöt mutogatnak, a valóságban a támogatásként kért fizetőeszköz teljes kiőrlésű gabonapehelyre és szójatejre kell.

4. Tankcsapda: Tudok egy munkát.

Ismét egy pozitív gondolathullám, minden munkakereső álma hallani ezt a három szót. Még akkor is, ha tudod, hogy van benne valami átbaszás egyedi vonatkozás. Lukács Laci szájából meg főleg jó lenne hallani. Végülis a ventillátort is tartania kell valakinek, attól lebeg szépen a hajacska.

5. Edda Művek: Munkanélküli blues

Amit Pataky Attila nem énekelt el az elmúlt néhány évtizedben, az nem sorolható a zenei irányzatok közé. Talán csak az afrobeat és a Zeibekiko maradt ki a nagy sietségben. Az itt hivatkozott alkotás idén lett nagykorú, a tradicionálisabb fajtából való.

6. Beatrice: 8 óra munka

Fiatalabbak kedvéért: Nagy Feró bácsi nem volt mindig a kereskedelmi média bohóca, valamikor régebben még ő is a tudásával kereste a kenyerét és nem azzal, hogy ad egy pofont a szarnak és magának is. A nyolc óra munka jelesül generációk himnusza volt, egy-egy délutáni iskolai összejövetel kihagyhatatlan kazettásmagnós kelléke. Régen volt, talán igaz sem volt. 

7. Pa-dö-dö: Munkadal

Azok a feledhetetlen 90-es évek, amikor a magyar popélet két..ekhm...hatalmas egyénisége fellépett a világot jelentő deszkákra. Epic korszak.

8. Alvin és a mókusok: 21 múltam

A diszkópunk hazai éllovasai is megénekelték a maguk litániáját a rögös életről és az állástalan létről. Amennyiben én lennék az első aki közli a hírt, sajnálom, de amíg sikoltozó tinilányok/fiúk lesznek ezen a bolygón, Alvinéknak nem kell félni a munkátlanságtól.

9. Mr.Rick: Zárjon be a gyár

Hát igen. Erre mondják azt, hogy remélem ez komoly, mert viccnek túl durva. Pont.

10. Hobo: Hajtók dala

A már nevében is munkanélküli Hobo/Földes László bluesisten kinézetével egy egész világszeletet képvisel. Dalai, stílusuk miatt egytől egyig beleillenének a felsorolásba. Jelen esetben egy klasszikus a kiválasztott.

 

Apropó, nektek melyik a kedvenc munkanélküli dalotok?

 

Címkék: zene munka dal 10 top

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://munkatkenyeret.blog.hu/api/trackback/id/tr582463134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2010.11.21. 21:52:08

Rick a két Latabárral a dalszövegben :)

Zaklató_Panda 2010.11.21. 21:53:43

Az Alvintól talán az Ingyenélők dala jobban passzolt volna a témához, de jó az összeállítás.
www.youtube.com/watch?v=yx0uCug0GIM

szaszati 2010.11.21. 21:54:10

Vörös Csepel. Bár annyira nem munkanélküli dal, de talán van helye.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2010.11.21. 22:05:32

The Dubliners: Yesterdays Men, aki tud angolul, szerintem a legjobb
www.youtube.com/watch?v=Fv9gtDrrRWE

zsoltix 2010.11.21. 22:55:25

Rózsaszín Pittbull: Magyar melós c. szám is beleférne:)
süti beállítások módosítása